Vebinaras. Atitikties įgyvendinimas maisto pramonės įmonėse

  • Sužinosite kokie VMVT prioritetai 2021-2023 m.
  • Susipažinsite su konkrečių maisto pramonės įmonių (UAB „Vičiūnų grupė“, UAB „Vilniaus duona“, UAB „Palink“) atitikties įgyvendinimo iniciatyvomis ir praktika
Vasario 24 d. 14–16.30 val.

Vebinaro temos:

  • Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos prioritetai 2021 – 2023 m.
  • Vidaus auditai – įrankis padedantis užtikrinti maisto produktų saugą bei kokybės lygmenį
  • Išmani atitiktis maisto pramonės įmonėse
  • Maisto pramonės įmonių (UAB „Vičiūnų grupė“, UAB „Vilniaus duona“, UAB „Palink“) atitikties įgyvendinimo praktika

 

VMVT prioritetai 2021 – 2023 (#Nuo lauko iki stalo #Žaliasis kursas)

Siekdama gerinti dabartinių ir būsimų kartų gyvenimo kokybę, Europos Komisija parengė ambicingą strategiją Nuo lauko iki stalo”. Ši strategija papildo Europos “žaliojo kurso” susitarimą. Vebinaro metu aptarsime kaip šie ambicingi užmojai atsispindi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos strategijoje, kokios įgyvendinimo priemonės numatomos, siekiant užtikrinti, kad Lietuvos maisto produktai išliktų saugūs, maistingi ir aukštos kokybės.

Deimantė Biknerytė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos Sanitarijos skyriaus patarėja

Vidaus auditai – įrankis padedantis užtikrinti maisto produktų saugą bei kokybės lygmenį

  • Auditų tipai, dokumentavimo tvarkos bei atlikimo principai. Kas suveikia efektyviausiai?
  • Audito ataskaita. Kas daugiausiai gauna naudos?
  • Praktiniai pastebėjimai.

Valdas Laukagalis, UAB „Vilniaus duona“ kokybės vadovas

Išmani maisto atitiktis Vičiūnų grupėje - du žingsniai į ateitį

  • Maisto atitikties evoliucija – praeitis, dabartis ir ateitis. Kur esate Jūs? 
  • Ateities skonis: IT sprendimai maisto atitikties užtikrinimui. 
  • Kodėl užtikrindami maisto atitiktį turime ieškoti netradicinių (inovatyvių) sprendimų?
  • Penki etapai, kuriais maisto pramonės įmonės gali pasiekti išmanią atitiktį. 

Gabrielė Matulevičiūtė, UAB „Vičiūnų grupė” įmonių grupės R&D (tyrimų, plėtros ir inovacijų) technologė. Gabrielė yra atsakinga už naujų produktų kūrimą, esamų produktų tobulinimą, gamybinių procesų vystymą bei reikalavimų atitikties užtikrinimą. Sukauptą patirtį Gabrielė pritaiko kurdama ir plėtodama atitikties įgyvendinimo sistemas (šiuo metu ji -  dviejų sistemų bendraautorė).

Privačių prekės ženklų produktų atitikties įgyvendinimo užtikrinimas prekybos tinkle IKI

Aldona Čepulis, UAB „Palink“ Kokybės skyriaus vadovė

Moderuoja

Dr. Gintarė Makauskaitė-Samuolė, „Infolex/Lexnet" Teisės ir atitikties vadovė

Lektoriai

Deimantė Biknerytė
photo
Deimantė Biknerytė
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos Sanitarijos skyriaus patarėja

Deimantė Biknerytė
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos Sanitarijos skyriaus patarėja
Valdas Laukagalis
photo
Valdas Laukagalis
UAB „Vilniaus duona“ kokybės vadovas

Valdas Laukagalis
UAB „Vilniaus duona“ kokybės vadovas
Gabrielė Matulevičiūtė
photo
Gabrielė Matulevičiūtė
UAB „Vičiūnų grupė" įmonių grupės R&D (tyrimų, plėtros ir inovacijų) technologė

Gabrielė Matulevičiūtė
UAB „Vičiūnų grupė" įmonių grupės R&D (tyrimų, plėtros ir inovacijų) technologė
Aldona Čepulis
photo
Aldona Čepulis
UAB „Palink“ Kokybės skyriaus vadovė

Aldona Čepulis
UAB „Palink“ Kokybės skyriaus vadovė
Dr. Gintarė Makauskaitė-Samuolė
photo
Dr. Gintarė Makauskaitė-Samuolė
„Infolex/Lexnet" Teisės ir atitikties vadovė

Dr. Gintarė Makauskaitė-Samuolė
„Infolex/Lexnet" Teisės ir atitikties vadovė

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus
„Verslo žinios“ - galvojantiems savo galva